Živinice: Treća teatarska revija „Četvrtkom u pozorište“

Spread the love
Menprom

Revija će biti otvorena premijernim izvođenjem pozorišnog komada „Noć poezije Dar ljubavi“, s početkom u 19:30 sati, a riječ je o neobičnom poetsko-muzičkom performansu, u kojem igraju mladi akademski glumci, plesači i muzičari.

Reha Centar

U predstavi igraju: Marcela Tadić, vokal, Nedim Hrnjić, klarinet i saxofon, Monika Tadić, klavir, Emir Ibrahimović, glumac i Elmir Krivalić, glumac.

Osim odličnih songova, koje pjeva Marcela, a prate je Nedim i Monika, ovu predstavu će krasiti i najljepše napisane ljubavne pjesme: Jesenjina, Prevera, Mike Anitića, Simonova, Mire Boro i pjesme mnogih drugih autora, a koje govore glumci Emir i Elmir.

Ljubavni ambijent na sceni, osim učesnika, gradit će i rditelj Adi Glavinić, i to bajkovitim svjetlosnim efektima.

Pozorišna revija „Četvrtkom u pozorište“ ove godine je organizirna pod motom 45 godina teatarske čarolije, obzirom da Gradsko pozorište obillježava jubilej od 45 godina postojanja, a tom prigodom publika će  od 19:00 sati, imati priliku pogledati izložbu fotografija i plakata u novouređenom prostoru BKC-a, Teatar klubu.

„Revija  „Četvrtkom u pozorište“ namtnula se kao potreba da publika u malim sredinama osjeti čari pozorišta, kao i da se pomoću pozorišne umjetnosti promoviraju suštinske vrijednosti života, tretirajući savremene teme. Riječ je o jednom zaista zanimljivom konceptu teatarske manifestacije, a repertoar je raznovrstan, tako da će publika, od 03. oktobra do 21. novmbra, svaki četvrtak, moći uživati u komedijama, dramama, predstavama za djecu, izložbama, ali i koncertima“, izjavio je Elmir Krivalić, direktor JU BKC Živinice, te dodao da ga raduje saradnja sa novim umjetnicima i teatarskim kućama, kao i jačanje saradnje sa dosadašnjim saradnicima.

Osim predstave u domaćoj produkcije tokom teatarske revije nas očekuje i predstava Zijaha Sokolovića, koncert mr. klavira Monike Tadić, komedija NP Tuzla „Šta je sobar vidio“, drama Pozorišta mladih „Trg ratnika „, predstava za djecu Gradskog pozorišta Živinice „Tvornica snova“, urnebesna komedija Centra za kulturu Sarajevo „ Bosanski lonac“, te Gala koncert, kojim će svečano biti zatvorena teatarska revija.

Publika će svaku predstavu moći ocijeniti ocjenom od 1 do 5, te tako odrediti pobjednika revije.

Generalni pokrovitelji revije su Gradonačelnik Živinica dr. Samir Kamenjaković i Fondacija za muzičke, scenske i likovne umjetnosti, Sarajevo.

aktuelno.ba

 

 

 

 

Komentari

Komentara