Žene Srebrenice poručile: Sramno je da je svijet dozvolio da se slavi dan ubijanja naših najmilijih

Menprom

Mirni protesti “Žena Srebrenice” u Tuzli su još jednom posjetili cjelokupnu svjetsku javnost, posebno one koji još uvijek nemaju snage sebi priznati da se jula “95 godine dogodio genocid nad Bošnjacima, da se samo sa pravdom i istinom može dalje, pravda i istina za sve, za bolje sutra za neko bolje vrijeme.

Reha Centar

Obiljvžavanje 9. Januara u manjem bh entitetu uz sada već gotovo pa nezaobilazne zvanice iz susjedne Srbije,  još jednom pokazuju svu slabost naših komšija da se konačno i praktično a ne deklarativno suoče sa istinom, istinom koja treba svima, posebno majkama Srebrenice koje traže tek toliko- istinu i pravdu. Uvrede na njihov račun poput slavlja na 9. Januar ne donose dobro nikome.

ŽENE SREBRENICE ŽENE SREBRENICE

Nura Begović, srebrenička majka je još jednom istakla i izrazila svoje razočarenje pasivnim odnosom nadležnih svjetskih institucija za traženje nestalih ali i još jednom pozvala na mir i zajedništvo ali sa istinom za sve

Bošnjaci su u ogromnoj većini dostojanstveno obilježili 9. januar. Neki ga nazivaju: “Dan kada je donesena odluka o genocidu”, neki “Dan početka genocida”, neki “Dan sjećanja na žrtve genocida” itd.

ŽENE SREBRENICE ŽENE SREBRENICE

Kako god, za sve žrtve iz Hadžijske džamije  Novog naselja u Solini stigla je hatma dova poklonjena pred duše svih ubijenih Bošnjaka, a od pravosudnih institucija ali i međunarodne zajednice se još uvijek očekuje više, jer ovo što čine prema riječima majki srebrenice nije dovoljno.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara