Željka Cvijanović mandatarka za sastav nove Vlade RS-a

Menprom

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik imenovao je danas Željku Cvijanović za mandatarku za sastav nove Vlade RS-a, javlja Fena. Cvijanović je i dosad obavljala premijersku funkciju. Za predsjednicu Vlade RS-a izabrana je u martu 2013. godine.

Reha Centar

Rođena je 1967. godine u Tesliću, gdje je završila osnovnu i srednju školu. Univerzitetsko obrazovanje sticala je na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, Filozofskom fakultetu u Banjoj Luci, te Pravnom fakultetu u Banjoj Luci. Profesorica je engleskog jezika, a završila je i postdiplomski studij na Pravnom fakultetu u oblasti diplomatsko-konzularnog prava.

Radila je kao nastavnica i profesorica engleskog jezika, kao viša prevoditeljka, a potom i asistentica u Misiji Evropske unije u BiH, kao savjetnica predsjednika Vlade za evropske integracije i saradnju sa međunarodnim organizacijama, a obavljala je i poslove šefice Kabineta predsjednika Vlade Republike Srpske i rukovodila Jedinicom za koordinaciju i evropske integracije.

U Vladi RS-a, koja je bila u mandatu od 2006. godine, bila jeministrica za ekonomske odnose i regionalnu saradnju RS-a.

Prioritet jačanje privrede

Kao prioritet u radu nove Vlade, Cvijanović je najavila jačanje privrede, stvaranje boljih prilika za otvaranje radnih mjesta i očuvanje postojećih te sređivanje stvari u javnom sektoru i uvođenje više reda u rad kontrolnih organa.

Uvjerava da, nakon proteklih godinu i po dana na premijerskoj funkciji, može da nastavi uspješno da vodi Vladu RS-a, jer zna koje su potrebe društva.

Nova vlada će, kaže, kao i dosadašnja nastaviti da pokazuje socijalnu osjetljivost prema svim kategorijama stanovništva, pa i u uslovima kada je veći dio RS zahvatila velika poplava.

U narednom periodu najavila je i određenu reorganizaiju resora u izvršnoj vlasti RS-a.

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara

Posted In: