Želim Vam da ovaj praznik provedete ispunjeni patriotskim duhom, slaveći suverenitet naše jedine domovine

Spread the love
Menprom

 U povodu 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić je uputio javnu čestitku u kojoj stoji: „Svim građanima Bosne i Hercegovine u ime Vlade Tuzlanskog kantona i u svoje ime upućujem najiskrenije čestitke u povodu 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Reha Centar

Na referendumu održanom 29. februara  i 1. marta 1992. godine većina Bosanaca i Hercegovaca izjasnila se za nezavisnu i suverenu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih naroda i građana koji u njoj žive. Time je otvoren put proglašenju nezavisnosti i međunarodnom priznanju suvereniteta naše domovine.

S tim u vezi, želim Vam da ovaj praznik provedete ispunjeni patriotskim duhom, slaveći suverenitet naše jedine domovine.

To je najbolji način da se odužimo najboljim sinovima ove zemlje, koji su, svjesni svoje pripadnosti bosanskohercegovačkom podneblju, u najtežim ratnim okolnostima sačuvali nezavisnost naše države.

Neka nam ponos i ljubav prema jedinoj domovini budu poticaj da svi zajedno nastavimo graditi sigurnu, stabilnu i prosperitetnu Bosnu i Hercegovinu, kavu njeni građani i zaslužuju.“

Odjeljenje za informisanje

Komentari

Komentara