Završena specijalizirana edukacija stručnih radnika u TK

Spread the love
Rental Travel

Specijalizirana edukacija po nazivom „Rad sa djecom i porodicama povratnika sa stranih ratišta“ održana je uz nadzor Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak Tuzlanskog kantona. U periodu od 24. do 30. juna stručni radnici iz centara za socijalni rad su na interaktivan način unaprijedili svoja znanja i vještine koja će doprinjeti kvalitetnijem radu i pristupu djeci i porodicama povratnika sa stranih ratišta. Cilj edukacije je što efikasnija rehabilitacija i reintegracija povratnika, posebno žena i djece.

Reha Centar

Edukaciju profesionalaca u centrima za socijalni rad realizirao je Savez socijalnih radnika FBiH u saradnji sa Federalnim ministarstvom rada i socijalne politike i Ministarstvom za rad, socijalnu politiku i povratak TK-a uz podršku UNICEF-a.

Edukaciju su vodili certificirani treneri Amira Hodžić iz Centra za socijalni rad Tuzla i Mahir Huremović iz Centra za socijalni rad Kalesija, a nadzor tokom edukacije je bila Suada Selimović, u ime Ministarstva za rad, socijalnu politiku i povratak TK-a.

aktuelno.ba

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentari

Komentara