Završena smotra humanosti, sporta i solidarnosti u organizaciji Akademije Mikasa, DMF Offica i Radio Kameleona

Menprom

Danas je na sportsko terenu Telex u Tuzli održan humanitarni odbojkaški turnir čiji organizatori su Ženska odbojkaška Akademija MIKASA Tuzla, DMF Office i Radio Kameleon u saradnji sa najvećim i društveno najodgovornijim  firmama sa područja Tuzle i TK.

Reha Centar

Na ovom turniru učeće je uzela 21 ekipa, odnosno isto toliko kompanija, organizacija i udruženja koje su željele pomoći ovaj projekat.

– Mislim da smo uspjeli, sada mogu reći da ćemo već sutra biti na klinici onkologije UKC-a Tuzla gdje ćemo mališanima i uposlenim na ovoj klinici uručiti donaciju.Hvala svima koji su na bilo koji način pomogli ovaj projekat i danas su svi pobijedili, pobijedila je humanost, ljubav, poštovanje a to je najvažnije- kazao nam je Almir Žilić prvi čovjek Odbojkaške akademije Mikasa.

– Zadovoljni smo onim što smo uradili, ovo nije prvi put da DMF Ofice Tuzla kao društveno odgovorna kompanija pomaže i radi humane projekte. Ponosni smo što smo bili počaćeni da pomognemo, djecu koja se liječe na klinici za onkologiju UKC-a Tuzla i uvijek ćemo biti dio pozitivnih priča, bilo da ih realizujemo sami ili nas neko pozove da budemo dio tima, svejedno je – kazao nam je generalni direktor DMF Ofice Tuzla Nermin Mekić.

Sredstva koja budu prikupljena ovim projektom bit će podijeljena na dva projekta,  prvi je za kupovinu dječije opreme za ONKOLOŠKI DJEČIJI ODJEL UKC-a, ( play tablete sa igricama za djecu, igrice, prenosive laptope za igranje u krevetu…) što  će im omogućiti kvalitetnije i zabavnije provođenje vremena na odjelu, a drugi za plaćanje kotizacije za takmičenje djece Akademije u Federealnoj ligi, koja će po prvi puta imati priliku da učestvuju u takvoj vrsti takmičenja.

Na kraju ipak da napomenemo da su pobjednici ovogodišnjeg humanitarnog turnira, bar u onom takmičarskom dijelu, ekipa Plave poliklinike Tuzla.

R.T.

 

 

Komentari

Komentara