Završena rekonstrukcija mosta i puta u mjesnoj zajednici Dobrnja

Spread the love
Rental Travel

Presjecanje vrpce i puštanje u promet dijela puta i mosta, obnovljenog u okviru EU Programa za oporavak od poplava, upriličeno je danas, u naselju Mazići. Za realizaciju ova dva projekta ukupno je utrošeno oko 150 hiljada KM.

Reha Centar

„Danas je završen još jedan dio projekta, na sanacija šteta od poplava i klizišta, u najvećoj prirodnoj nesreći koja nas je zadesila u 2014. godini. Radi se o izgradnji mosta preko Dobrnjskog potoka, u naselju Mazići, u mjesnoj zajednici Dobrnja, koji je finansiran iz Budžeta Grada Tuzla i fonda UNDP-a. Kao nastavak ovog projekta urađena je i sanacija dijela puta, u dužini od 637 m i širine tri metra, čija je vrijednost radova iznosila 108.914,05 KM. U realizaciju ova dva projekta ukupno je utrošeno oko 150 hiljada KM.

Drago mi je da su građani zadovoljni realizovanim ali i onim projektima koje sam najavio. Spomenuo sam dječije igralište, za koje imamo i projekat i sredstva. Planirani su još neki poslovi u ovoj ali i ostali mjesnim zajednicama u Tuzli“, izjavio je gradonačelnik Jasmin Imamović.

Komentari

Komentara