Završena humanitarna akcija „Traži se Djeda Mraz“ u Udruženju „Zemlja djece u BiH“

Spread the love
Rental Travel

Kao i svake godine Udruženje „Zemlja djece u BiH“ je i ove godine pokrenulo akciju obezbjeđivaja novogodišnjih paketiće za djecu koja su korisnici Dnevnog centra za djecu uključenu u život i/ili rad na ulici i djeca u riziku da to postanu, za socijalno ugroženu djecu iz kolektivno-prognaničkim naseljima Mihatovići i Špionica, djecu iz romskog naselja Kiseljak i drugih marginaliziranih zajednica.

Reha Centar

Nakon desetogodišnjeg iskustva sa akcijom „Jedan slatkiš, jedno dijete“ ove godine smo pokrenuli inovativnu aktivnost pod nazivom „Traži se Djeda Mraz.“ Djeca su pisala pisma Djeda Mrazu, a osobe koje su imale želju da budu dio ove humane akcije dobili su pisma sa dječijim željama.

Osobe iz cijele Bosne i Hercegovine, pa i šire (Austrija, Luksemburg, Švicarska, Njemačka), uzele su učešće u ovoj humanitarnoj akciji i svojim poklonima ispunili skromne želje za 494 djece. Udruženje „Zemlja djece u BiH“ je organizovalo podjele paketića sa prigodnim zabavnim programom za djecu na nekoliko lokacija: Dnevni centru Telex, OŠ „Podrinje“ Mihatovići, OŠ „Potočari“ Srebrenica, izbjegličko naselje Špionica i romsko naselje Kiseljak.

Najtoplije se zahvaljujemo svim građanima i privatnim subjektima koji su dali učešće na socijalnoj osjetljivosti i društvenoj odgovornosti prema našim najmlađim i najugroženijim kategorijama stanovništa.

Hvala svima koji su u ovim promrzlim danima vratili osmjeh na lica djece koja žive u ekstremnom siromaštvu, zaboravljena od onih struktura čija je odgovornost da brinu o njima.

Tim Udruženja „Zemlja djece u BiH“

aktuelno.ba

Komentari

Komentara