Završen festival omladinske kreativnosti „Ljepota različitosti 2013“

Rental Travel

U subotu je završen 3. festival omladinske kreativnosti na kojem su i naši učenici imali jednu od vodećih uloga i  zapaženo učešće

Reha Centar

 U organizaciji BMG – Bosanske medijske grupe i Udruženja građana za mir, obrazovanje i kreativnost “CMOK” u Tuzli je organiziran trodnevni festival omladinske kreativnosti “Ljepota različitosti”  koji je okupio učenike nekoliko srednjih i osnovnih škola sa područja općine Tuzla, te učenike Osnovne škole iz Gornjih Rainaca.

Ljepota različitosti

 Festival je otvoren, 26.12.2013. godine u 10 h,  kreativnim radionicama umjetničke fotografije i kreativnog pisanja S učenicima su se družili i radionice kreativnog pisanja vodili u hemijskoj školi: pjesnik, novinar i kolumnista, Mehmed Pargan; u Rudarskoj književnik Mehmed Đedović, te mladi pjesnik Isa Balkan u Medicinskoj školi.

 Drugi dan festivala organizirane su likovne radionice po školama i maratonska revija kulturno-umjetničkog programa, koja je osim revijalnog imala i humanitarni karakter. Preko 500 učenika smijenilo se u sali OŠ “Novi grad” a svi su umjesto ulaznice darovali jedan slatkiš za djecu izbjegličkog kampa u Mihatovićima. U programu se predstvilo 8 osnovnih i srednjih škola, Mješovita škola Tuzla, srednje škole: Rudarska, Hemijska i Medicinska te 4 osnovne šklole: istoimena škola  iz Gornjih Rainaca, “Brčanska Malta”, te  škole “Jala” i “Centar”.

Festival

Dramska sekcija Hemijske škole

Festival

       Hor i orkestar OŠ “B.Malta”

Festival

Učenici dramske sekcije Srednje medicinske škole

Festival

 Učenici dramske sekcije srednje rudarske škole

  Posebnu draž svemu dali su polaznici dramskog studija Pozorišta mladih Tuzle koji su do suza nasmijali publiku.

FestivalPozoršte mladih Tuzle- imitacije

Festival             Mješovita škola Tuzla- plesna sekcija

U subotu, učenici  su iznenadili  građane Tuzle podijelivši im novogodišnje čestitke, koje su svojeručno napravili na likovnim radionicama. Čestitke su sadržavale najljepše želje u povodu nastupajuće 2014.godine, ali su imale i promotivni karakter rada škola učesnica ( o čemu je već pisao naš portal).

Čestitke su dijeljene na Trgu slobode, Korzu, te igraonici za djecu, koja se nalazi u Merkatoru.

FestivalOŠ “Jala”

Festival je pokazao da učenici  našeg grada i BiH itekako imaju entuzijazma, smisla i kreativnosti,  da su spremni da njeguju humanost i timski rad, te da su voljni svoje znanje i umijeće predstaviti široj javnosti.

GALERIJA SLIKA

(Aktuelno.ba – Novinarska sekcija Srednje hemijske škole Tuzla)

Komentari

Komentara