Završen 24.Memorijal Samir Ikinić, DMV Vage zasluženo na tronu

Spread the love
Rental Travel

Šesnaest ekipa razvrstanih u četiri grupe, uzelo je učešće na 24. Memorijalnom turniru “Samir Ikinić”. Ljubitelji malog fudbala su u protekla četiri dana, koliko je trajao turnir imali priliku gledati zaista lijep i dopadljiv nogomet sa puno golova lijepih akcija i pregršt fudbalske mašte.

Reha Centar

Sve ovo dodatno su obogatili i mališani iz gornjotuzlanske škole fudbala u turnirskom takmičenju koji se igrao uporedo sa zvaničnim.

Potencijalni favoriti turnira su se već u grupnim fazama izdvajali po kvaliteti pa su tako među četiri najbolje ekipe sasvim zasluženo u polufinale prošle ekipe MI Semić, DMV Vage, FC Salines te prošlogodišnji osvajač turnira ekipa TomCat.

U polufinalnim susretima FC Salines je bio bolji od ekipe Tom Cat dok je u drugom polufinalnom susretu ekipa DMV Vage bila uspješnija od MI Semić.

U utakmici za treće mjesto ekipa MI Semić je savladala Tom Cat sa 6:2 da bi u finalu u pravoj fudbalskoj poslalstici, ekipa DMV Vage savladala FC Salines rezultatom 4:2, te su tako nakon ko zna koliko izgubljenih finala na ovom turniru zasluženo podigli pehar osvajača turnira.

Po završetku turnira dodijeljena su i priznanja, diplome i pehari za najbolje ekipe i pojedince.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Baraković Eldin iz ekipe DMV Vage, najbolji strijelac turnira  je Hasić Amar, a za najboljeg golmana proglašen  je  Bajrić Evel dok je far play igrač Hasanović Ernes, a Fer play ekipa je Veterani Mladost Gornja Tuzla

Generalni pokrovitelj turnira je Mensur Alić.

 

aktuelno.ba

Komentari

Komentara