Zaustavite nasilje nad djecom

Spread the love
Rental Travel

Pozivamo sve relevantne institucije u BiH, u čijoj  prirodi posla se nalazi briga i zaštita maloljetnih osoba, da  zaštite djecu, jer kada se dese ovakvi slučajevi obično bude kasno.

Reha Centar

Udruženje roditelja maloljetne djece u BiH. izraža veliku zabrinutost zbog toga što se u posljednje vrijeme u našoj Državi dešavaju svi oblici nasilja nad djecom. Podsjećamo javnost na nedavne događaje u koji ma su određena lica preko lažnog profila na facebook-a „lovili“svoje žrtve, posebno maloljetne djevojčice. Zatim slučaj iz Prijedora, gdje je osumnjičeno lice B.M napastovao kćerku od njene 11. godine. U drugom slučaju Okružno tužilaštvo Banja Luka, predložilo pritvor za osobu  M.A. (68)  zbog sumnje da je počinio spolno nasilje nad sedmogodišnjom djevojčicom.

Ovi i ovakvi slučajevi ozbiljno zabrinjavaju roditelje /staratelje/usvojitelje i druga lica koja se bave vaspitanjem i odgojem djece, pa s toga pozivamo sve relevantne institucije u BiH, u čijoj  prirodi posla se nalazi briga i zaštita maloljetnih osoba, da  zaštite djecu, jer kada se dese ovakvi slučajevi obično bude kasno.

Ovu pojavu važno je pravovremeno uočiti i u korjenu je spriječiti. Posebno skrećemo pažnju roditeljima da  imaju veći uvid, te da prate sa kim njihova djeca komuniciraju putem facebook-a.

Predsjednik:

Mr.cs.Adil Žigić

AKTUELNO.BAzA

Komentari

Komentara

Posted In: