Zaustave nezakonit način prijema zaposlenika bez konkursa u svim školama na TK.

Spread the love
Menprom

Samostalni poslanik u Skupštini TK i nosilac liste Unije socijaldemokrata za Skupštinu Tuzlanskog kantona Zoran Jovanović, održao je danas press konferenciju za medije na kojoj je istakao sljedeće:

Reha Centar

Zabrinuti smo zbog situacije koja je nastala radi načina prijema zaposlenika u osnovnim i srednjim školama na području TK od strane Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport TK.

faruk šahović

 

Na press konferenciji medijima se obratio i Faruk Šahović, predsjednik Jedinstvene organizacije boraca TK.koji je podcrtao da je Vlada slagala i borce jer nije ispoštovala prvobitno dogovoreni pravilnik.

Poznata je činjenica da se krše prava aplikanata za prijem na radnim mjestima raspisana na osnovu javnog poziva MONKS – a u navedenim javnim ustanovama. Konstantno se krše prava aplikanata zbog narušavanja konkursne procedure propisane zakonom  putem raznih tumačenja koji izdaju ministarstva, a sve  radi neutralisanja zakonskih obaveza. Posljednje instrukcije MONKS – a ne samo da zabrinjavaju aplikante već bi trebale zabrinuti i širu javnost jer je na sceni anarhija, pravna nesigurnost građana, a sve zbog nepoštivanja zakona koje je predlagalo i samo ministarstvo.

Ovom prilikom želimo pozvati relevantne subjekte, a posebno MONKS TK  da reaguju i zaustave nezakonit način prijema zaposlenika bez konkursa u osnovnim i srednjim školama sa područja TK.

S poštovanjem,

Zoran Jovanović

Samostalni poslanik u Skupštini TK

 

AKTUELNO.BA – Foto: Merisa T

Komentari

Komentara