Zaražen direktor i deset radnika bolnice u Zvorniku

Spread the love
Rental Travel

 Direktor, dva ljekara, šest medicinskih sestara i dva nemedicinska radnika u zvorničkoj bolnici zaraženi su virusom korona – potvrđeno je danas iz te zdravstvene ustanove. 

Reha Centar

Tvrde da su svi zaraženi radnici bolnice dolazili u kontakt sa virusom tokom obavljanja svojih svakodnevnih aktivnosti i pružanja medicinskih usluga, dok je kod direktora bolnice, najvjerovatnije, u pitanju porodični klaster. 

Svi rizični kontakti, u saradnji sa Higijensko-epidemiološkom službom Doma zdravlja Zvornik, su izolovani i stavljeni pod pojačan nadzor.

U periodu kućne izolacije direktora bolnice Zvornik, rukovođenje ustanovom preuzeli su zamjenica direktora Nataša Ivanović, kao i pomoćnik direktora Branislav Perić, sa kojima je direktor u svakodnevnoj komunikaciji.

U saopćenju se tvrdi da zahvaljujući poštovanju mjera zaštite koje je propisao Institut za javno zdravstvo RS i preporuka intrahospitalne komisije, u bolnici nije došlo do širenja virusa među osobljem tako da su navedeni slučajevi zaraze uglavnom izolovani slučajevi gdje je do zaraze dolazilo samo kod jednog radnika odjeljenja, odnosno službe usljed kontakta sa zaraženim pacijentima. 

Mole stanovništvo regije da se ponaša odgovorno i poštuje propisane mjere zaštite i na taj način pruže prijeko potrebnu pomoć zaposlenima u ovoj zdravstvenoj ustanovi, koja podnosi najveći teret u borbi sa virusom korona.

Fena

Komentari

Komentara