Zaključci sa vanredne sjednice Predsjedništva Saveza DB TK

Spread the love
Menprom

Predsjedništvo Saveza demobilisanih boraca TK na sjednici hitnog karaktera održanoj 06.09.2018. godine u Tuzli donijelo je sledeće zaključke:

Reha Centar

– Osuđujemo svaku upotrebu sile nadležnih policijskih organa i njihovih nalogodavaca prema demobilisanim borcima i članovima njihovih porodica koji su tražili i traže ostvarivanje svojih prava pred nadležnim institucijama, jer su borci u toku rata stali u odbranu države i bili spremni za istu dati život i dijelove svoga tijela.

– Smatramo da su za jučerašnje incidente koji su se dešavali tokom protesta demobilisanih boraca u Sarajevu, osnovni krivci predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti Federacije BiH jer nisu uspjeli završiti započeti proces usvajanja Zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica i dodatno su iskomplicirali situaciju oko rješavanja ovog za borce najvažnijeg pitanja.

-Savez demobilisanih boraca TK podržava borbu za ostvarivanje prava demobilisanih boraca i članova njihovih porodica uz maksimalnu sigurnost i bezbjednost svih građana u Bosni i Hercegovini.

Predsjednik Saveza  Kahrimanović Muzijet

 

Komentari

Komentara