Zahvalnica OŠ „Sjenjak“ Vladi Tuzlanskog kantona

Spread the love
Rental Travel

Za izuzetan doprinos u razvoju škole, a u vezi sa inicijativom i dosadašnjim aktivnostima u vezi sa izgradnjom fiskulturne sale u Osnovnoj školi „Sjenjak“ u Tuzli, direktorica Škole Indira Lukavica, danas je premijeru Tuzlanskog kantona Begi Gutiću i ministru obrazovanja, nauke, kulture i sporta Zlatanu Muratoviću uručila zahvalnice.

Reha Centar

„Nakon što su prije nekoliko dana riješeni neophodni dokumentacioni poslovi, te pribavljene neophodne dozvole, očekujemo se da će se slijedeće sedmice pokrenuti i procedura javnih nabavki za izgradnju ovog objekta“, rekla je direktorica Lukavica.

Premijer Gutić i ministar Muratović su se zahvalili direktorici na uručenim zahvalnicama , te izrazili očekivanje da se do kraja ove godine okončaju procedure izbora ponuđača i potpišu ugovori, te otpočnu i konkretni radovi.

„Osim Vlade Tuzlanskog kantona, zahvalnost pripada i gradskoj upravi Grada Tuzla, na čelu sa gradonačelnikom Imamovićem, koji su prihvatili našu inicijativu da ovoj školi i njenim učenicima, 12 godina nakon izgradnje glavnog objekta, izgradimo i neophodnu fiskulturnu salu“, zaključio je premijer Gutić.

Podsjećamo Vlada je iz Budžeta TK za ovu godinu osigurala 150.000 KM za izgradnju fiskulturne sale u OŠ „Sjenjak“, dok će Grad Tuzla izdvojiti 50.000 KM. Ovi iznosi su dovoljni za početak radova, a naredne godine Vlada će osigurati dodatnih 170.000 KM, a Grad Tuzla 100.000 KM, za završetak radova.

aktuelno.ba / Vlada TK

Komentari

Komentara