Zahvalnica ministru Hadžiefendiću za primjenu biološke terapije za oboljele od reumatskih bolesti

Spread the love
Menprom

Ministar zdravstva Bahrudin Hadžiefendić primio je danas predsjednika Udruženja osoba oboljelih od reumatskih bolesti TK “SNAGA“ Suada Ajdaslića.

Reha Centar

Tom je prilikom uručena zahvalnica Vladi TK i ministru Hadžiefendiću za  primjenu biološke terapije osobama oboljelim od reumatskih bolesti na području Tuzlanskog kantona.

Riječ o dvadeset mladih radno sposobnih osoba. Bila je to prilika da se predsjednik Ajdaslić zahvali jer je resorno ministarstvo uvažilo sugestiju i dogovorilo kontinuitet  u apliciranju biološke terapije najmanje godinu dana sa tendencijom kontinuiteta i narednih godina.

Ova vrsta liječenja se u zemljama u okruženju primjenjuje za oboljele od reumatskih bolesti već više od 10 godina, rečeno je ovom prilikom.

„Ovakvu vrstu terapije u Federaciji BiH za liječenje reumatoidnog artitisa, psorijatskog artritisa, ankilozantnog spondilitisa i juvenilnog artitisa od početka januara ove godine imaju samo pacijenti u Tuzlanskom kantonu, zahvaljujući prevashodno Ministarstvu zdravstva TK na čelu sa ministrom  Bahrudinom Hadžiefendićem i Vladi TK“, stoji u zahvalnici koja je uručena ovom prilikom.

aktuelno.ba

 

 

 

Komentari

Komentara