Zabavna i edukativna nedjelja na Džumbus Festivalu

Spread the love
Menprom

U okviru 7. Džumbus Festivala, u nedjelju 31.7.2022.g., organizuju se tri vrlo zanimljiva, edukativna i zabavna događaja koje ne biste trebali propustiti.

Reha Centar

Prvi događaj je Masterclass radionica sa Sandijem Bratonjom u 9.30h, muzičarem, multiinstrumentalistom koji dolazi iz Rijeke (Hrvatska) i koji od 1998.g. sarađuje sa Damirom Urbanom kao član benda “Urban & 4”. Sandi Bratonja je jedna od glavnih okosnica produkcijskih i aranžmanskih kreacija ovog proslavljenog regionalnog benda. Već dugi niz godina radi u svom ali i u drugim muzičkim studijima te ima preko 25 godina raznolikog iskustva u muzičkoj industriji, a komponuje i za teatar, film i vlastiti gušt. Pozivamo sve mlade muzičare, i oni koji to žele postati, da nam se pridruže u ovom jedinstvenom druženju te iskoriste priliku da dobiju savjete i odgovore na pitanja i teme koje će im pomoći da razviju i realizuju svoje kreativne ideje i projekte.

Drugi događaj počinje od 18h a to je radinoica u okviru projekta Urbane bašte i permakultura , pod nazivom Hugel-kultura i Swail-ovi. Imaćemo priliku da razgovaramo i učimo o dva načina uređenja tla –koji se izrađuju na permakulturnim imanjima radi boljeg upravljanja vodom, bolje organske prehrane biljaka,super iskorištene obradive površine te uštede vremena.

I zadnji, treći događaj za Nedjelju 31.7.2022.g počinje od 19h u Zlatarskoj ulici, a to je novi Didžejing III: Graveyasrd Shift Yellow Tape,nastup mladih producenata i DJ performerakoji će predstaviti svoje umijeće u višesatnoj predstavi kroz zvuke Drumm and Bass, Trap, Techno i Trance elektronske muzike kao i throwback hitovima 2000tih iz RnB, Hip Hop i Pop kulture.

Odaberite jedan od događaja koje vam nudi Džumbus Festival i Udruženje „TUZLA LIVE“, naučite nešto novo, družite se sa novim ljudima i na kraju, zabavite se, a Džumbus Festival se nastavlja tokom ljeta. Naredni vikend možete očekivati još zanimljivog sadržaja u sklopu Džumbusa.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara