Vučić poručio Dodiku : Nemaš moju podršku !

Spread the love
Menprom

Srbija se neće mešati u izborni proces u Republici Srpskoj i neće podržati nijednu stranu, izjavio je premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Reha Centar

“Ne mešam se u izbore u Republici Srpskoj”, rekao je za list “Danas” Vučić, napominjući da će Srbija poštovati narodnu volju, bez ikakve podrške bilo kojem kandidatu.

S druge strane, predsednik RS Milorad Dodik, rekao je za taj list da ni ne računa na podršku Beograda.
“Vlast u Srbiji se, u tom pogledu, postavila neutralno. Uostalom, ja očekujem podršku naroda, odnosno ljudi koji glasaju. Mislim da smo uradili sve da stabilizujemo RS i da to narod ceni”, istakao je Dodik.

“Nisam ni razmišljao o tome da pozovem nekog od predstavnika vlasti u Srbiji na događaj u predizbornoj kampanji, ali mislim da su vlasti jasno stavili do znanja da ne žele da se mešaju u izborni proces ovde i da se apsolutno ne bi odazvali mom pozivu”, smatra Dodik.

Dodik tvrdi, navodi list, da “orijentacija neutralnosti državnog vrha Srbije po pitanju izbora u BiH nama u potpunosti odgovara”.

Upitan da li mu nedostaje ta podrška, s obzirom na neko prošlo vreme i izbore koji su se odvijali uz jasnu podršku srpskih vlasti, Dodik kaže: “Naravno, dobri odnosi sa vlastima u Srbiji su u našem velikom prioritetu”.

AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara

Posted In: