Vučić: “Bando lopovska, marš napolje! Kako vas nije sramota!”

Spread the love
Menprom

“Bando lopovska, marš napolje! Kako vas nije sramota! Napolje da vas nikad više nisam vidio! Nikad vam nije dosta para, a imate najveće plate u Srbiji”, bile su riječi vicepremijera Srbije.

Reha Centar

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić polomio je bravu od vrata na svom kabinetu kada su mu članovi rukovodstva Agencije za konotrlu letenja Srbije tražili dozvolu sa sebi i radnicima isplate 13. platu!

Novinar “Blica” pratio je ovaj događaj iz susjedne kancelarije kada mu je pažnju privukla velika buka i galama na drugom spratu Vlade Srbije u Nemanjinoj 11.

“Bando lopovska, marš napolje! Kako vas nije sramota! Napolje da vas nikad više nisam vidio! Nikad vam nije dosta para, a imate najveće plate u Srbiji”, orio se Vučićev bijes hodnicima Vlade Srbije!

Ubrzo je ispred Vučićevog kabineta stigao i domar koji je brzo zamijenio bravu na kancelariji. Jedan od saradnika potpredsjednika Vlade ispričao je šta se dešavalo u Vučićevom kabinetu.

“U danu dok je radio na finaliziranju spiska svih direktora javnih preduzeća koji bi trebalo da budu smijenjeni, došli je nekoliko ljudi iz Agencije za kontrolu letenja Srbije i Crne Gore. Donijeli su mu zahtjev za isplatu trinaeste plate, a tamo su prosječna primanja oko 300.000 dinara, dok direktor Slobodan Cvijan ima 850.000 dinara. Odmah ih je izbacio napolje i počeo da više na njih”, kaže sagovornik “Blica”.

On dodaje da je ministar finansija Srbije Lazar Krstić je već dobio nalog da zabrani isplate trinaestih plata u svim javnim preduzećima.

Aleksandar Vučić izjavio je da je više javnih preduzeća tražilo saglasnost u vladi za isplatu još jedne trećine ili još jedne cijele plate do kraja godine.

“Ja sam rekao i svojim saradnicima i svima drugima da to ne dolazi u obzir i da niko ne može, posebno gdje su prosječne plate 200 ili 350 hiljada, tolika su im primanja, da dobije i 13. platu”, naglasio je Vučić, prenijela je sinoć Radio-televizija Srbije. On je precizirao da su se sa takvim zahtijevom, između ostalih, obratili “Telekom”, “Pošta”, “Dunav osiguranje”, “Kontrola letenja”…

(srna)

Komentari

Komentara