Vrijeme: Jutro sunčano, ali pripremite se za poslijepodne

Spread the love
Rental Travel

Sutra se sa sjeverozapada očekuje jače naoblačenje koje će usloviti kišu i pljuskove.

Reha Centar

Padavine nisu obilne.

Moguća je i slaba grmljavina.

U Bosni padavine od sredine dana. U Hercegovini naoblačenje poslije podne. Padavine se očekuju uglavnom u sjevernim područjima. Na zapadu i istoku Hercegovne lokalno kratkotrajan pljusak. U noći na srijedu smanjenje oblačnosti. Vjetar slab, ujutro jugo. Od sredine dana vjetar mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 2 i 7°C, na jugu zemlje do 10°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 23°C.

U Sarajevu više sunčanog vremena prije podne. U drugoj polovini dana naoblačenje koje će povremeno usloviti kišu. Jutarnja temperatura zraka oko 5°C, a najviša dnevna oko 18°C.

U srijedu, 12. aprila u jutranjim satima više oblačnosti u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Preko dana će preovladavati pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U noći vjetar u skretanju na jugo. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 4°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 19°C, na jugu zemlje do 23°C.

U četvrtak, 13. aprila u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Naoblačenje koje će usloviti kišu u Bosni se očekuje u noći na petak. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Poslije podne vjetar mijenja smijer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje od 5 do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 23°C.

Radiosarajevo.ba – aktuelno.ba

Komentari

Komentara