Vrijeme: Do kraja naredne sedmice sunčano i vruće

Spread the love
Menprom

U Bosni i Hercegovini prijepodne je bilo pretežno vedro, a tokom dana će biti sunčano vrijeme uz malu, ponegdje umjerenu oblačnost. Do kraja naredne sedmice sunčano i vruće. Narandžasti meteoalarm za period od 30. jula do 6. augusta zbog ekstremno visokih temperatura proglašen je za područje cijele Bosne i Hercegovine.

Reha Centar

Do kraja naredne sedmice sunčano i vruće

U Bosni i Hercegovini danas će većinom preovladavati sunčano vrijeme uz umjerenu naoblaku. Jutarnje temperature od 13 do 18, na jugu od 19 do 23, a dnevne od 29 do 34, na jugu do 36 stepeni.

Vjetar će biti slab, na sjeveru Bosne istočni i sjeveroistočni, a u ostalim područjima jugozapadni.

U BiH u nedjelju, 30. jula, bit će sunčano i vruće. Tokom poslijepodneva doći će do umjerenog porasta naoblake u Bosni koja može usloviti lokalne pljuskove, ponegdje praćene grmljavinom. Jutarnje temperature od 15 do 20, na jugu od 20 do 24, a dnevne od 31 do 37 stepeni.

U BiH će u ponedjeljak, 31. jula, biti sunčano i vruće. Tokom poslijepodneva u planinskim područjima Bosne su mogući rijetki lokalni pljuskovi i grmljavina. Jutarnje temperature od 16 do 21, na jugu od 21 do 26, a dnevne od 32 do 38 stepeni.

Od utorka do kraja sedmice bit će sunčano i vruće. Jutarnje temperature od 17 do 23, na jugu od 23 do 27. Dnevne od 32 do 39, dok će na sjeveru i jugu zemlje maksimalne dnevne temperature zraka, lokalno, iznositi do 41 stepen, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Narandžasti meteoalarm

Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je narandžasto upozorenje za period od 30. jula do 6. augusta, u intervalu od 13.00 do 18.00 sati, zbog visoke dnevne temperature zraka i vrlo visoke vrijednosti UV indeksa.

Upozorenje je izdato za područje cijele Bosne i Hercegovine.

Iz FHMZBiH napominju da će maksimalne dnevne temperature zraka, uglavnom, biti od 32 do 39 strepeni Celzijusa, a lokalno na sjeveru i jugu BiH su moguće i maksimalne vrijednosti od 40 do 41 stepen Celzijusa.

Komentari

Komentara