Vrijeme: Danas oblačno, uskoro pad temperatura i snijeg

Spread the love
Menprom

Danas se u Bosni očekuje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini i jugozapadu Bosne sunčanije prije podne.

Reha Centar

Od sredine dana naoblačenje sa juga koje će u Hercegovini od poslijepodnevnih sati prema kraju dana usloviti slabu kišu. Vjetar slab, uglavnom južnog i jugoistočnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 9°C i 14°C, na jugu zemlje do 16°C.

U subotu, slabiji lokalni pljuskovi se prognoziraju za Hercegovinu. U Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne izgledna je magla u Krajini i sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 6°C, na jugu zemlje od 6 do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 10°C i 15°C.

U nedjelju, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana se očekuje kiša u većem dijelu zemlje, osim u centralnim i istočnim područjima Bosne. Više padavina u Hercegovini. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Od poslijepodnevnih sati se očekuju i jaki udari juga. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 5 i 9°C, na jugu do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 11°C i 16°C.

U ponedjeljak, u Bosni i Hercegovini se prognozira oblačno vrijeme. Prije podne u nizinama većinom kiša, na planinama snijeg. Jedino u Krajini susnježica se očekuje i u nizinama. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana, padom temperature zraka, snijeg ili susnježica se očekuju u nizinama u zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar u Krajini, sjevernim i sjeveroistočnim područjima slab do umjerene jačine zapadnog i sjeverozapadnog smjera. U ostatku zemlje umjereno jako jugo, koje će od poslijepodnevnih sati promijenuti smjer na sjever. Temperatura zraka prije podne uglavnom između 6 i 12°C, na jugu zemlje do 15°C. Od sredine dana temperatura zraka u opadanju. U Krajini temperatura zraka između 1 i 4°C.

fhmz

Komentari

Komentara