Vrijeme danas: Krajem dana moguća kiša

Rental Travel

jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima Bosne ima magle.

Reha Centar

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Sokolac -9; Bjelašnica -8; Kupres i Tuzla -5; Bugojno, Drvar, Goražde, Ivan Sedlo, Sarajevo i Zenica -4; Bijeljina i Jajce -3; Doboj, Livno, Stolac i Zvornik -2; Bihać, Prijedor i Srebrenica -1; Banja Luka 0; Gradačac i Trebinje 1; Mostar 2; Neum 6 °C.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 955 hPa, za 11 hPa je veći od normalnog i opada.

Iako će temperature zraka djelimično porasti, povećana oblačnost i padavine uzrokovat će izraženije tegobe kod reumatičara, astmatičara i osoba sa bolestima krvnih sudova. Meteoropati bi mogli patiti od glavobolje, razdražljivosti i nesanice. Sa dolaskom noći opšta slika će se dodatno pogoršati. Na jugu ugodnije, pri tome prohladno uz sjeverno strujanje.

Danas povećanje oblačnosti sa sjevera koje će u Bosni poslije podne i u noći na utorak usloviti u nizinama slabu kišu, a u višim područjima slab snijeg. Padavine uglavnom u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima. Magle po kotlinama će biti u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar slab promijenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8°C, na jugu do 10°C.

U Sarajevu prije podne postepeno naoblačenje. U kotlinskim dijelovima grada sa maglom. Krajem dana je moguća slaba kiša. Najviša dnevna temperatura oko 2°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara

Posted In: