Vrhovni vođa Sjeverne Koreje Kim Il Sung upriličio veliku vojnu paradu

Menprom

Sjeverna Koreja je danas organizuje veliku vojnu paradu, kojom obilježava 70. godišnjicu osnivanja vladajuće Radničke partije. Međunarodna zajednica pažljivo prati događaj, da bi vidjela da li će se napetost dodatno pojačati, ili će biti usvojen pomirljiviji pristup, prenosi agencija Kjodo.

Reha Centar

U vovoj velikoj vojnoj paradi, koja se održava na trgu Kim Il Sunga, u centru Pyongyanga, učestvuju pješadinci, kolone tenkova, a prikazan je i čitav niz naoružanja. Među njima su oklopna vozila i balističke rakete. Vrhovni vođa Kim Il Sung prisustvuje ceremoniji, ali ne i svjetski lideri, prenosi BBC.

SJEVERNA KOREJA SJEVERNA KOREJA

Kim je nosio uobičajeno tamno odijelo i primio raport komandanta počasne garde, prije smotre hiljada vojnika koji učestvuju na ceremoniji, prikazala je korejska centralna televizija, a prenio AFP. Zgrade oko trga ukrašene su crvenim zastavama sa srpom i čekićem, kao i plavo-bijelo-crvenim nacionalnim zastavama.

SJEVERNA KOREJA

Oko trase parade, vidi se mnoštvo boja, od desetina hiljada okupljenih muškaraca i žena koji mašu zastavama i cvijećem, prenosi Tanjug.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara