Vremenska prognoza: Naredne sedmice temperature zraka iznad 30 stepeni

Spread the love
Rental Travel

U Bosni danas je više oblačnosti, uz moguće padavine ili slabije pljuskove. Padavine su najizglednije u centralnim i istočnim područjima zemlje.

Reha Centar

U Hercegovini preovladava pretežno sunčano, a više oblačnosti u sjevernim područjima. U Bosni moguć je slab do umjeren vjetar sjevernog smjera. U Hercegovini se očekuje umjereno jaka bura, povremeno sa jakim udarima vjetra. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26 stepeni Celzijusa, na jugu zemlje od 26 do 30.

U Sarajevu vrijeme je umjereno do pretežno oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka bit će oko 22 stepena. U 10 sati u Neumu i Mostaru izmjereno je 25, u Sarajevu (Bjelave) 16, u Tuzli 17, a u Banjoj Luci 20 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometerološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZBiH).

U ponedjeljak očekuje se većinom sunčano vrijeme uz malu naoblaku. Više oblačnosti moguće je u istočnim i centralnim područjima. U Bosni će puhati slab do umjeren vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini umjereno jaka bura, povremeno sa jakim udarima vjetra.

Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između devet i 14 stepeni Celzijusa, na jugu od 15 do 20. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 24 i 29, na jugu zemlje do 32 stepena.

U utorak prije podne očekuje se pretežno sunčano. U drugoj polovini dana moguć je umjeren razvoj oblačnosti u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Puhat će slab do umjeren vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka iznosit uglavnom između 9 i 14 stepeni Celzijusa, na jugu od 16 do 20 stepeni.

Najviša dnevna temperatura zraka bit će većinom između 27 i 32 stepena, na jugu do 32 do 35 stepeni.

U srijedu u Bosni i Hercegovini vrijeme prije podne pretežno će biti sunčano. U drugoj polovini dana se očekuje umjeren razvoj oblačnosti u Hercegovini, Krajini, zapadnim, centralnim i istočnim područjima Bosne. U planinskim područjima rijetko može pasti malo kiše. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 11 i 15 stepeni na jugu od 17 do 21 stepen. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će se većinom između 30 i 35 stepeni.

Anadolija

Komentari

Komentara