Voće koje skida kilograme!

Spread the love
Rental Travel

U nastavku pročitajte koje su to vrste voća koje će vam pomoći u borbi sa suvišnim kilogramima. Važno je znati da je voće zdravo i sadrži jako malo kalorija.

Reha Centar

Grejpfrut

Voće koje ima minimum kalorija, a sadrži veliku količinu vode, vitamin C i enzime koji tope kilograme. Grejpfrut ima samo 50 kalorija. Ukoliko ste na dijeti grejp je obavezan. Pored toga što pomaže do bržeg dolaska do vitke linije, bogat je i sastojcima koji utiče na insulinsku rezistenciju i sitost. Crveni grejp štiti od nastanak raka, štiti ćelijsku membranu, čuva srce i ubrzava metabolizam. Ako vam je previše gorak i kiseo možete ga posuti žutim šećerom i jesti kao desert.

Pomorandža

Pomorandža je lijek za mršavljenje. Uz svaki obrok trebalo bi da pojedete po jednu pomorandžu i poslije sedam dana vaga će pokazati broj koji vam mami osmeh na lice. Južno voće koje se uveliko odomaćilo kod nas. Izgovor što ne jedete ovu voćku ne postoji, jer je ona dostupna tokom čitave godine. Najviše skida masti oko stomaka i na bokovima. Pomorandžu možete kombinovati sa ostalim voćem u salati ili napraviti sok koji je prava bomba za masne naslage. Antioksidanti, vitamin C, E, B i A jačaju imunitet, ubrzava metabolizam, snižava holestrol i trigliceride u krvi, prenosi Srbija danas.

Limun

Limun spada u najzdravije voće koje „čisti“ organizam, vraća mu vitalnost, energiju i topi masne naslage. Postoje brojne dijete sa limunom koje su efikasne u skidanju kilograma. Preporučujemo da jedan limun iscijedite u čašu vode i svako jutro pijete. Pored toga što tako topite kilograme unosite i dovoljnu količinu vitamina C. Ova zimzelena voćka je odlična za kožu, kosu i nokte. Imajte u vidu da limun ne valja unositi konsatno, jer sadrži limunsku kiselinu. Bogat je mineralima – magnezijum, kalcijum, gvožđe, fosfor, cink, bakar i mangan. Sadrži antibiotička sredsta zato ga treba koristiti u sezoni gripa i prehlade.

Jabuka

Prema američkim istraživanjima jabuku treba jesti prije obroka. Tako ćete unijeti 15 odsto manje kalorija tokom obroka. Mjesečno možete izgubiti više od 600 grama ili  devet kilograma godišnje. Jabuka  sadrži hemikaliju pektin zbog koje se osećate sito i tako nemate potrebu za dodatnom hranom. Bogate su šećerima i biljnim vlaknima, dok masti i belančevine gotovo da nema.  Pored toga jača imunitet i reguliše probavu. Osobe koje su na dijeti treba da jedu kisele jabuke jer one sadrže manje šećera. Jedna jabuka sadrži oko 65 kalorija tako da ih možete jesti u velikim količinama.

Ne zaboravte da unosite što više vode jer tako pružate organizmu više energije i ubrzavate metabolizam.

(nezavisne/aktuelno)

Komentari

Komentara