Vlada Tuzlanskog kantona partner VI međunarodnog sajma „Energa“

Spread the love
Rental Travel

Vlada Tuzlanskog kantona i ove će godine podržati održavanje međunarodnog specijaliziranog sajma energetike „Energa“, dogovoreno je na današnjem sastanku premijera Tuzlanskog kantona Bege Gutića sa delegacijom Tuzlanskog sajma, koju je predvodio predsjednik Uprave Zlatko Alidžanović.

Reha Centar

„Vlada Tuzlanskog kantona nema dileme kada je u pitanju podrška sajmu „Energa“, s jedne strane jer ovo je jedino logično mjesto gdje se sajam ovog tipa može i treba održavati, a s druge strane zbog njegovog međunarodnog karaktera i „odjeka“ koje on proizvede“ rekao je premijer Kantona Bego Gutić.

Ove godine zemlja partner u organizaciji Sajma je Republika Češka i ambasada ove zemlje u Bosni i Hercegovini će imati jedno od dominantnih mjesta.

Energa 02 23 05 2016

„U okviru Energe, koja će se ove godine održati od 7. do 9. juna na sajmu će se posredstvom Ambasade Republike Češke u Bosni i Hercegovini predstaviti oko 20 kompanija iz ove nama prijateljske zemlje“, rekao je predsjednik Alidžanović i dodao da prije svega kvaliteta i renome izlagača najbolje govore o poziciji i značaju elektro – energetskog sektora u Bosni i Hercegovini, ali i značaju i kvaliteti sajma „Energa“.

Ovogodišnji sajam bit će jednim svojim dijelom orijentiran ka planiranim investicijama i izgradnji novih velikih energetskih i rudarskih infrastrukturnih objekata, te je i ova sajamska aktivnost jedan od načina za afirmaciju onoga što naši ljudi znaju i mogu napraviti, složili su se učesnici današnjeg sastanka.

Osim premijera Gutića i predsjednika Alidžanovića, današnjem sastanku su u ime Tuzlanskog sajma prisustvovali Željko Knežiček i Radmir Žilić, te resorni ministar industrije, energetike i rudarstva Srđan Mićanović.

Odjeljenje za informisanje

Komentari

Komentara