Vlada TK sutra o jednokratnoj pomoći radnicima Sindikata Solidarnost

Rental Travel

Na sutrašnjoj sjednici Vlada Tuzlanskog kantona će razmotriti mogućnosti za isplatu jednokratne pomoći od 400 KM radnicima devet preduzeća čiji su se predstavnici sastali sa premijerom Bahrijom Umihanićem i članovima Vlade TK.

Reha Centar

Predstavnici Sindikata Solidarnost ovom su prilikom prezentovali i drugi zahtjev u kojem traže da, ukoliko se u narednih 15 dana ne formira nova Vlada TK, radnici Konjuha, Dite, Poliolchema, Guminga, Hotela Tuzla, Livnice čelika, Borca Banovići, Gredelj Revoma i Tuzla-puteva dobijaju plaću iz Budžeta TK do pokretanja prizvodnje. Ovom prilikom je predsjednik Sindikata Sakib Kopić rekao da su to dva prioritetna zahtjeva koja se tiču ovog mandata Vlade.

Premijer Umihanić je kazao da Vlada može novcem raspolagati samo u okvirima koji su već predviđeni Budžetom Tuzlanskog kantona ali da će sa ministarstvima razmotriti mogućnost udovoljavanja prvom zahtjevu.

Sastanak je uslijedio nakon što su predstavnici Sindikata Solidarnost razgovarali sa predstavnicima klubova poslanika Skupštine Tuzlanskog kantona.

 

aktuelno.ba

Komentari

Komentara