Vlada TK: Stalna podrška razvoju privrede

Spread the love
Menprom

U okviru konstantne podrške radu i razvoju privrednih subjekata, prije svih domaćim proizvođačima premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić, ministar razvoja i poduzetništva Nermin Hodžić i ministar industrije, energetike i rudarstva Srđan Mićanović posjetili su danas kompanije „Em-Onix” i „Menadžer” u Lukavcu.

Reha Centar

Menadzer emonix

„Kompanije kao što su „Em-Onix” i „Menadžer” zaslužuju punu pažnju svih nivoa vlasti i kao takvim treba im dati punu podršku. To su kompanije srednje veličine koje zapošljavaju više od 100 ljudi, a koje bilježe trend brzog rasta i poslovnog razvoja, tzv. „gazele””, rekao je premijer Gutić.
Vlada je ovom prilikom menadžmentima predstavila programe podrške namijenjene poboljšanju poslovnog ambijenta i otvaranju novih radnih mjesta, a na koje oni mogu konkurisati.
„Vlada Tuzlanskog kantona, kako bi dinamizirala privredne aktivnosti, širi lepezu svojih poticaja. Ove godine realiziramo više programa kojima se direktno ili indirektno potiče privredni razvoj. Prije svega na raspolaganju su nepovratna sredstva iz resora razvoja i poduzetništva, industrije, energetike i rudarstva, resora boračkih pitanja i prostornog uređenja i zaštite okolice” rekao je ministar razvoja i poduzetništva Nermin Hodžić.

EM_ONIX_Kompanija „Em-Onix” je značajna porodična kompanija na području Lukavca koja se osim hotelijerstva, ugostiteljstva i prodaje, već duži niz godina bavi i proizvodnjom profiliranih limova, a značajne količine ovih proizvoda namijenjene su izvozu. Osim profila kompanija proizvodi i šine za mašinsko malterisanje, aluminijski ugaonik za gips ploče i aluminijski cokl profil za fasade.
„Kvalitetom proizvoda i ekspeditivnosti uspjeli smo da naše proizvode plasiramo u cijeloj Bosni i Hercegovini, a i izvezli smo velike količine naših proizvoda u Srbiju, Hrvatsku, Crnu Goru, Austriju i Sloveniju. Zbog ozbiljnijeg pristupa poslu uspjeli smo da za naše proizvode dobijemo i znak „CE””, rekao je direktor Kompanije Enes Memić.

EM_ONIX_01_30_08_2016_800x535Kompanija „Menadžer” d.o.o. Lukavac je također izvozno orijentirana kompanija. Sigurnost saobraćajnica u Bosni i Hercegovini i susjednim zemljama osnovna je djelatnost ove kompanije, koja se bavi proizvodnjom i ugradnjom materijala potrebnih u svrhu zaštite kosina od odrona, površinske erozije, sprečavanja klizanja tla, potpornih konstrukcija i žičanih ograda na autoputevima. Osnovan 1996. godine, trenutno upošljava oko 120 radnika, a kontinuirano radi na unapređenju tehnologije izvođenja radova i kvaliteti svojih proizvoda. „Zahvaljujući savjesnom, predanom i stručnom angažmanu „Menadžer” je danas prepoznatljiva građevinska firma u cijelom regionu, a radnici Menadžera trenutno su uposleni na gradilištima u Crnoj Gori, Srbiji, te širom Bosne i Hercegovine.” istakao je vlasnik kompanije Adem Ejubović.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara