Vlada TK: Rebalansom stvoriti preduslove za nastavak realizacije predviđenih mjera

Rental Travel

U cilju nastavka realizacije mjera koje su obećane i navedene u njegovom ekspozeu, premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić danas je posjetio Ministarstvo finansija Tuzlanskog kantona. Na radnom sastanku sa ministrom Suadom Mustajbašićem i njegovim saradnicima akcentorano je da je Vlada u ovih prvih mjesec dana, od ukupno predviđenih 18,  već u cjelosti realizirala četiri mjere.

Reha Centar

„Onoliko koliko smo mogli Vlada je odmah od stupanja u mandat uradila. Istovremeno smo radili i na pripremama za rebalans Kantonalnog budžeta, kako bi smo time stvorili pretpostavke za realizaciju ostalih mjera“, kazao je danas premijer Halilagić.

 S tim u vezi, na današnjem sastanku analiziran je prijedlog rebalansa, a posebna pažnja posvećena je i trenutnom stanju u Budžetu i trendovima prikupljanja prihoda.

 „Ova budžetska godina pokazuje određeni rast prihoda, pa uz dosadašnji trend rashoda, možemo reći da je stanje u kantonalnom budžetu stabilno. Naš je imperativ da takvo stanje i stabilnost zadržimo i u narednom periodu, te moramo biti oprezni pri planiranju rashoda u budućnosti. Ipak danas smo postigli dogovor da će rebalans budžeta sadržavati sve budžetske pozicije za implementaciju mjera iz ekspozea“, kazao je danas ministar Mustajbašić, izražavajući zadovoljstvo da je premijer za svoju prvu posjetu ministarstvima odabrao upravo Ministarstvo finansija.

Uz ministra Mustajbašića današnjem sastanku su prisustvovali sekretar Ministarstva Merima Hajdarević, te pomoćnica ministra za planiranje budžeta Edina Kurević i pomoćnik ministra za trezor Bahrija Jusupović.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara