Vlada TK prihvatila informaciju, mjere ostale na čekanju

Spread the love
Menprom

Vlada TK prihvatila je Informaciju o stanju u privrednim društvima sa većinskim udjelom vlasništva Tuzlanskog kantona sa prijedlogom mjera za poduzimanje aktivnosti u 2014. godini. Trenutno Vlada TK ima većinski ili cjelokupni udio u vlasništvu u 15 privrednih društava na području Tuzlanskog kantona, i to 11 privrednih društava u čijem vlasništvu Vlada Tuzlanskog kantona ima većinski udio i 4 privredna društva čiji je vlasnik u cjelosti.

Reha Centar

Radi se o slijedećim privrednim društvima: Bosnia Valves d.o.o. Tuzla i Livnica čelika d.o.o. Tuzla, Društvo za razvoj d.o.o. Tuzla, Elektromontaža d.o.o. Tuzla, Fabrika obuće Aida d.d. Tuzla, JP Međunarodni aerodrom Tuzla, JP Radio-televizija Tuzlanskog kantona, JP Spreča d.d. Tuzla, JP Šume TK Kladanj, Koksno-hemijski kombinat d.d. Lukavac, Konjuh d.d. Kladanj, Polet d.d. Tuzla, Rudnici nemetala Kladanj d.o.o. Kladanj, Rudnik soli d.d. Tuzla te Tvornica transportnih uređaja d.d. Tuzla.

Kada su u pitanju kratkoročne i dugoročne obaveze, zbirne vrijednosti ovih pokazatelja tokom posmatranog perioda pokazuju tendenciju naizmjeničnog rasta i pada. Zbirni pozitivan neto dobitak je zabilježen jedino u 2011. godini, od svih posmatranih godina. Novčani tokovi iz operativnih, finansijskih i investicionih aktivnosti, također, imaju tendenciju naizmjeničnog rasta i opadanja, po godinama, za period 2008.-2013.

Zbirni iznosi ukupnog novčanog toka u svim posmatranim godinama su pozitivni, osim u 2013. godini. Kada su u pitanju ključni pokazatelji poslovanja, likvidnost i solventnost su uglavnom nepovoljni.

Odjel za informisanje Vlade TK – AKTUELNO.BA

Komentari

Komentara