Vlada Japana finansirala izmjenu prozora i vrata na OŠ Novi Grad

Spread the love
Menprom

Projektom obnove Osnovne škole Novi Grad u Tuzli, uz finansijsku pomoć Ambasade Japana u BiH, u iznosu od 113.000, 00 KM, zamijenjeni su vanjski prozori i vrata na školskoj zgradi i sportskoj sali. Tim povodom danas je i ozvaničen završetak radova, a prisutnima su se obratili predstavnici OŠ Novi Grad, Ministarstva za obrazovanje i nauku Vlade TK, Ambasador Japana u BiH, Nj.E. Hideyuki Sakamoto i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

Reha Centar

“Želio bih još jednom zahvaliti narodu i Vladi prijateljskoga Japana, zbog projekta izgradnje OŠ Sjenjak. Podsjećam, da bi se izbjegao rizik za djecu, koja su sa Sjenjaka dolazila u ovu školu, u školu Novi Grad, Grad Tuzla i Vlada Japana su dogovorili da se gradi škola na Sjenjaku. Ta škola je izgrađena 2004. godine i radi se o jednoj od najopremljenijih škola. Vlada Japana je ove godine obnovila krov, i Grad Tuzla sada, zajedno sa Vladom TK, sufinansira izgradnju sale za tjelesni odgoj, koja će najvjerovatnije do kraja ove kalendarske godine biti na raspolaganju učenicima OŠ Sjenjak.

Zahvalni smo Vladi i Ambasadi Japana u Bosni i Hercegovini i na ovom projektu koji je realizovan u OŠ Novi Grad. Zamjenjena je stolarija koja je stara 58 godina i radi se zaista o vrijednoj investiciji, koja će unaprijediti uslove rada za učenike, nastavno i drugo osoblje. Smatram da je dobro strateško opredjeljenje Vlade Japana da pomaže osnovno obrazovanje”, izjavio je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara