Veterani RK Sloboda Tuzla ovojili turnir u Subotici

Spread the love
Rental Travel

Proteklog vikenda 11. i 12. 11.2017. godine u Subotici je odigran Prvi međunarodni turnir za veterane i veteranke u rukometu. Ekipe su bili podjeljene u dvije grupe. Finalisti grupa su bili VRK Stara škola iz Subotice i UG Veterani RK Sloboda iz Tuzle.

Reha Centar

Kao i tokom cijelog turnira i u finalnoj utakmici, koja je obilovala lijepim potezima, Tuzlaci su dominirali, tako da su zasluženo slavili rezultatom 12:6. Na taj način su postali pobjednici ovog eminentnog turnira za veterane na kojem su učestvovale ekipe iz Rumunije, Hrvatske, Srbije i BiH.

Osim ekipnog pehara Tuzlaci su osvojili i prelazni pehar, što znaći da iduće godine moraju braniti osvojenu titulu.Veterani Slobode su imali i najbolje pojedince turnira. Jasmina Morankić se okitio titulom najboljeg golmana dok je Nermin Zoletić apsolutno zasluženo proglašen najboljim igračem turnira.

Bila je to treća titula Tuzlaka na tri međunarodna turnira u posljednja četiri mjeseca.

Članovi UG Veterani RK Sloboda Tuzla će nastaviti sa svojim aktivnostima, prvenstveno bazirani na organizaciju 3. Turnira za veterane i veteranke u rukometu “Tuzla 2018”. Veliku zahvalnost dugujemo našim sponzorima bez kojih bi ovakvi rezultati i učešća na turnirima bili nezamislivi.

Press služba UG „Veterani RK Sloboda“

 

 

 

Komentari

Komentara