Veliko interesovanje srednjoškolaca za studij na Fakultetu za tjelesni odgoj i sport u Tuzli

Rental Travel

Fakultet za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli ovih dana je u posjeti srednjim školama u Tuzlanskom kantonu, ali i šire, s ciljem promocije i prezentacije svih potencijala ove visoko-školske ustanove, koja je proteklih godina iznjedrila veliki broj osposobljenih kadrova, koji su opet svojim vrhunskim rezultatima i znanjem postigli značajne uspjehe.

Reha Centar

Veliko interesovanje srednjoškolaca za studij na ovom fakultetu, ponukalo je menadžement ove ustanove da posjeti veći broj srednjih škola sa područja našeg kantona, ali i većini njih upriliči posjetu svojim prostorima, gdje učenici na licu mjesta imaju prilku upoznati sve resurse i potencijale ove ustanove, koji iz godine u godinu nimalo ne zaostaju za standardima zemalja okruženja.

Upravo jedna ovakva posjeta realizovana je ovih dana kada su Fakultet za tjelesni odgoj i sport posjetili članovi sportskog odjeljenja Gimnazije Meša Selimović iz Tuzle, gdje su ih primili Dekan fakulteta dr.sc. Alen Kapižić, van.prof. prodekan za naučno istraživački rad dr.sc. Muris Đug, van.prof. i dr.sc. Amra Nožinović – Mujanović, van. prof. gdje su upoznali učenike sa resursima fakulteta koji stoje na raspolaganju studentima Fakulteta za tjelesni odgoj i sport Univerziteta u Tuzli.

Univerzitet u Tuzli

Fakultet za tjelesni odgoj i sport

aktuelno.ba

Komentari

Komentara