Veliki skupovi SBB-a u Gradačcu, Srebreniku i Brčkom

Spread the love
Rental Travel

Serija predstavljanja kandidata Saveza za bolju budućnost otvorena je jučer u Gradačcu, gdje su se na platou Kule Zmaja od Bosne Husein-kapetana Gradaščevića okupili brojni građani. Euforija je vladala i na sinoćnjim skupovima u Srebreniku i Brčkom, gdje su dvorane bile dupke pune.

Reha Centar

Šemsudin Kavazović, nosilac liste za Parlament FBiH, kazao je da je, nakon jučerašnjeg govora u kojem je naglasio da je Fahrudin Radončić možda najbolji Bošnjak kojeg je upoznao, uslijedio veliki broj poziva.

– Evo, da se ispravim, nije on možda najbolji nego je naš predsjednik Radončić sigurno najbolji Bošnjak. Bakir Izetbegović osam godina sjedi s Erdoanom na istoj sećiji, nije se udostojio da prenesemo posmrtne ostatke kapetana u BiH. I zato od vas tražim da glasate za Fahrudina Radončića, a ja ću ga sada zamoliti da sve uradi da prenesemo posmrtne ostatke našeg kapetana u Gradačac. Šta su ovi uradili, ova zelena buržoazija, koju ćemo smijeniti 7. oktobra? Ništa! Nula ili jedan krompir je njihov rezultat – kazao je, na oduševljenje prisutnih građana, hadžija Kavazović.

Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić govorio je na sva tri skupa praćen ovacijama i aplauzima, a u Brčkom je imao posebnu poruku:

– Vrijeme straha, vrijeme zloglasne UDBA-e, mora da prestane. Također, treba da prestane vrijeme straha od rata. Nema straha od otcjepljenja Republike Srpske, od trećeg entiteta i fildžan državice, o kojoj neki maštaju. Ima samo suverena i samostalna BiH – kazao je Radončić.

Kazao je i da, kad je Distrikt Brčko u pitanju, SBB želi da mijenja stvari.

– Umjesto da se svađamo sa Srbima i Hrvatima, a to se prenosi na buduće Predsjedništvo, nećemo se takmičiti u opstrukcijama, u medijskim svađama, nego u tome ko će napraviti bolji rezultat. Tako se gradi BiH. Ali, nećemo odustati od principa da nema razgovora o otcjepljenju nijednog milimetra BiH, o tome da li je u Srebrenici počinjen genocid ili ne, nikad i ni s kim nećemo raspravljati. Bosna i Hercegovina ostaje cjelovita i suverena, genocid u Srebrenici je počinjen i s tim saznanjima ćemo ipak graditi zajedničku i moćnu državu BiH, jer je to jedina alternativa za sve njene građane – rekao je Radončić praćen ovacijama.

Inače, u sva tri grada predstavljeni su kandidati SBB-a za sve nivoe vlasti.

Press centar SBB-a

 

Komentari

Komentara