Večeras na programu TFF-a srbijanski horor „Mamula“

Spread the love
Menprom

Drugog dana 3. Tuzla Film Festival – južnoslovenskog filma centralna projekcija je bila rezervisana za hrvatski film „Broj 55“, koji je premijerno prikazan u julu na Pulskom filmskom festivalu, gdje je dobio osam zlatnih arena, uključujući i Veliku zlatnu arenu za najbolji film.

Reha Centar

Ratni akcijski film redatelja Kristijana Milića, snimljen prema istinitom događaju, surova je ratna priča koja je posjetitelje u tuzlanskom BKC-u, u 104 minute „pravog rata“ zasigurno vratila u krvave devedesete, ali i podsjetila na slična filmska ostvarenja iz hollywoodske produkcije.

Projekciji filma su prisustvovali glumci iz filma Slaven Knezović i Hrvoje Vladisavljević.

-Radi se o pravom akcijskom filmu koji može parirati svakom američkom blockbusteru, ne po budžetu ali po uloženom trudu i krajnjem proizvodu, sigurno. Meni je film bio jedno odlično iskustvo, obzirom da sam bio najmlađi član na snimanju i da sam u toj glumačkoj postavi imao priliku mnogo naučiti. Domaćinima u Tuzli se zahvaljujem na odličnom prijemu i vjerujem da ću ponovo imati priliku doći – istakao je Hrvoje Vladisavljević, napominjući da se „Broj 55“ na TFF-u nalazi u konkurenciji zaista dobrih filmova.

Drugog festivalskog dana, izuzetno posjećenu radionicu sa mladim ljubiteljima filma imao je Nikola Kojo, član žirija u kategoriji dugometražni igrani film i već drugu godinu gost TFF-a.

Danas i sutra od 10.30 sati u BIT Centru u Tuzli radionice pod nazivima „Razvoj projekta i finansiranje produkcije“ i „Koprodukcija i postprodukcija filma“ vodit će Srđan Šarenac, nagrađivani filmski reditelj, scenarist i producent.

Večeras (petak 12.09.) u okviru centralnog programa bit će prikazan srbijanski horor film „Mamula“, Milana Todorovića, sniman prošle godine na crnogorskom primorju. Film u kojem glume Franco Nero (Italija), Kristina Klebe (SAD) i regionalno poznata imena Dragan Mićanović, Natali Burn, Miodrag Krstović, Slobodan Stefanović, Janko Cekić, Jelena Rakočević, Sofija Rajović i model Zorana Kostić Obradović, već je ostvario uspjeh na festivalima u regionu.

Treći festivalski party večeras će se od 22.00 h održati u Caffeu „Gajba“ u zgradi „Cipelići“.

 

Treći Tuzla Film Festival – južnoslovenskog filma kao generalni sponzor podržava Happy prepaid mobilna mreža. Pokrovitelji su Općina Tuzla i Federalno ministarstvo okoliša i turizma. Srebreni sponzori su Fondacija za kinematografiju Sarajevo, European Union – Special representative in BiH i Radio Kameleon. Sponzori festivala su Centralno grijanje Tuzla, Hotel Tuzla, Securitas, Bosanski kulturni centar TK i Dom mladih Tuzla.

Više informacija o Tuzla Film Festivalu – južnoslovenskog filma može se pronaći na oficijelnoj stranici festivala www.tff.ba.

PR tim 3. TFF-a

 

Komentari

Komentara