Veče poezije u Gimnaziji Ismet Mujezinović

Spread the love
Menprom

U opuštenoj atmosferi biblioteke Gimnazije „Ismet Mujezinović“ u utorak 25. 3 2014. godineodržano je veče poezije “U susret proljeću”, koju su povodom Dana poezije 21. marta pripremili učenici, zaljubljenici u poeziju, u suradnji  sa svojim profesoricama i pjesnicima.

Reha Centar

Gimnazijalcima i njihovim prijateljima, svojim pjesmama predstavili su se pjesnikinje i pjesnici ,Mirela Agić Udovičić, Mario Vranješ, Isa Balkan, te učenici  OŠ “Pazar” i  Srednje Medicinske škole sa prof.  Jasminkom Hadžić Imamović i učenici  Gimnazije “Ismet Mujezinović” sa profesoricama Švraka Majdom i Mirhom Stjepić.

VEČE POEZIJE

U dvosatnom kulturnom programu koji je okupio oko  30-ak zaljubljenika u stihove i lijepu pisanu  riječ, pjesnici su osobno pročitali nekolicinu izabranih pjesama  a ugodnoj atmosferi su pridonijeli zvuci gitare  i flaute.

 Ono što posebno treba istaknuti, na ovoj večeri poezije bilo je dosta “mladih” pjesnika kojima je ovo bio prvi javni  nastup  a naša učenica Belma Babić je na konkursu za najbolji literarni rad povodom literarnog konkursa koji je upriličila Behram-begova medresa povodom manifestacije „Dani porodičnih vrijednosti“  osvojila  2. mjesto i novčanu nagradu od 150 KM.

VEČE POEZIJE

 Alma Kitovnica, profesorica, inicijator i moderator večeri poezije, je kazala kako se upravo radi  mladih pjesnika i održala jedna ovakva večer u Gimnaziji “Ismet Mujezinović” kako bi mladi pjesnici iskoristili pruženu priliku i široj publici predstavili svoje radove i misli koje su prenijeli na papir.

 Zahvaljujemo se učenicima i pjesnicima na lijepom druženju i poklonjenim stihovima  koji će ostati i dalja inspiracija u stvaranju i širenju ljepote pisane riječi…

 Tuzla , 25. 3. 2014. Godina                                                                                                         Bibliotekarska sekcija

aktuelno.ba

Komentari

Komentara