Vandalizam u MZ Slatina i napad na javnu imovinu

Spread the love
Rental Travel

Poštovani sugrađani,

Reha Centar

u proteklim godinama vašim sredstvima smo zajedno izgradili mnoge vrijednosti Tuzle. Vašim sredstvima iz budžeta održavamo izgrađeno. Svaki put pred izbore, neki organizuju atake na imovinu svih građana. Tako je sinoć 13. jula, vjerovatno po nečijoj predizbornoj narudžbi, baš kao i prije nekoliko godina, ubačen šampon u fontanu na Slatini. Šampon će ošteti uređaj i pumpe fontane i stvoriti velike troškove opravke. Isti naručioci su počeli naručivati grafite, u kojima ih se slavi i veliča na način da se ošteti javna imovina svih. Drugi su već počeli lijepiti plakate na nedopuštenim mjestima, i tako oštećivati autobuska stajališta i fasade.

Pozivam sve stranke i kandidate da svojom kampanjom ne ugrožavaju ulice, parkove, trgove i fasade Tuzle. Pozivam građane da policiji i gradskoj administraciji, odmah prijave počinioce djela vandalizma. Pozivam policiju da odmah razotkrije počinioce i naručioce djela oštećenja fontane na Slatini.

Nalažem gradskoj inspekciji kažnjavanje počinilaca oštećenja javne imovine. Zahtijevam od Javnog pravobranioca da protiv počinilaca podigne tužbu za naknadu štete a od policije da podnese krivičnu prijavu protiv počinilaca krivičnih djela u vezi sa prljavom kampanjom koju pojedini već vode.

Šefovi gradskih službi i direktori javnih preduzeća i javnih ustanova Grada, moraju poduzeti maksimalne mjere opreza i zaštite, jer u toku je napad na javnu imovinu kojom upravljaju i za čiju zaštitu odgovaraju.

Jasmin Imamović

Gradonačelnik grada Tuzla                                                                       aktuelno.ba – Grad Tuzla

Komentari

Komentara