Valentin Incko u posjeti Tuzlanskom kantonu

Rental Travel

Tokom sastanka visokog predstavnika s premijerom Tuzlanskog kantona Begom Gutićem, razgovarale se o stanju u privredi sa posebnim naglaskom na otvaranje novih radnih mjesta, kao i o programskim prioritetima nove kantonalne vlade.

Reha Centar

Sastanak je trajao nešto više od sat vremena , bio je zatvoren za javnost, a nakon sastanka sudionici istog su upoznali javnost o rezultatima.

VALENTIN INCKO

Sama posjeta Valentina Incka Tuzlanskom kantonu je nekako bacila u sjenu aktuelne ekonomske probleme pa je novinare više zanimao stav visokog predstavnika po pitanju eventualne Deklaracije Sabora SNSD-a o samostalnosti manjeg bh entiteta.

Veliki diplomata  kakav je Valentin Incko vješto je izbjegao direktne odgovore na gotovo sva pitanja ali je na sva ipak odgovorio, naglasivši kako je Dejtonski sporazum jasno definirao sva pitanja uključujući i nezavisnost i suverenitet BiH, kao jedinstvene države sastavljene od dva entiteta i Brčko Distrikta.

Tokom posjete Tuzli, visoki predstavnik će učestvovati na Regionalnom energetskom forumu Tuzla. Na kraju posjete planirani su sastanci s predstavnicima kantonalne skupštine te predstavnicima privrednika iz Tuzlanskog kantona.

aktuelno.ba

 

Komentari

Komentara