Uz podršku Grada Tuzla održane dvije sportske manifestacije

Rental Travel

Uz podršku Grada Tuzla i Specijalne olimpijade BiH, u organizaciji kluba specijalnih sportova ”Tuzla” danas je na stadionu Tušanj održano atletsko prvenstvo za atletičare s posebnim potrebama, a specijalni gost bio je Amel Tuka. Najbrži atletičar BiH dočekan je aplauzom brojnih sportista, a kako sam navodi za ovu stazu vežu ga posebna sjećanja jer je prvi zvanični nastup imao upravo na ovom mjestu, 2008. godine kao srednjoškolac i član AK Zenica.

Reha Centar

Prije početka zvaničnog takmičenja održana i revijalna utrka na 100m, na kojoj je zajedno sa ostalim takmičarima nastupio i Amel Tuka.

AMEL TUKA

Na prvenstvu je učešće uzelo preko 220 takmičara iz 21 kluba osoba sa posebnim potrebama koji su došli iz 15 bh. gradova, kao i jedna ekipa iz Slovenije. Učestvovalo je 40 atletskih sudija, a takmičari su se nadmetali u disciplinama: trčanje, bacanje loptice, skok u dalj i bacanje kugle.

POKRET ZA RADOST

Nakon prošlogodišnjeg prvog „Pokret za radost – Fitnes dana Tuzla“, zahvaljujući podršci Grada Tuzla, Coca-Cole u Bosni i Hercegovini te partnerima i ove godine SKPC Mejdan bio je domaćin ovog društveno odgovornog projekta koji je okupio više od 3000 rekreativaca.

Grad Tuzla i ovim projektom nastavlja dobru saradnju sa Radničkim sportskim društvom „Sloboda“ i Coca-Colom u Bosni i Hercegovini na promoviranju aktivnog životnog stila i podizanju svijesti o značaju održanja dobre fizičke kondicije za zdravlje čovjeka.

POKRET ZA RADOST

POKRET ZA RADOST

Današnja manifestacija sugrađanima je ponudila koristan i zabavan sportsko-edukativni program, upotpunjen kreativnim sadržajima usmjerenim ka očuvanju zdravlja. U muzičkom dijelu programa nastupio je najpoznatiji BH hip-hop izvođač Frenkie.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara