Utakmica Srbija – Albanija prekinuta, navijači ušli u teren

Menprom

Fudbalska utakmica između reprezentacija Srbije i Albanije, u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, definitivno neće biti nastavljena, posle prekida koji je usledio pred kraj prvog poluvremena.

Reha Centar

Meč neće biti nastavljen iz bezbednosnih razloga, zvanično je saopštio oficijelni spiker na stadionu Partizana. Susret je prekinut kada se iznad terena pojavio mali leteći objekat sa albanskom zastavom.

U trenutku kada je srpski fudbaler Stefan Mitrović uhvatio zastavu, na njega su nasrnula dvojica albanskih igrača u pokušaju da mu je otmu. Tada je došlo do opšte gužve na terenu, utrčalo je i nekoliko navijača, pa je sudija Martin Etkinson iz Engleske pozvao igrače u svlačionicu i prekinuo meč.

Fudbaleri Albanije su prilikom napuštanja terena gađani bakljama i upaljačima, a policija je ušla na južnu tribinu i razdvojila dve grupe navijača, javlja izveštač Tanjuga. Navijač koji je uleteo na atletsku stazu udario je jednog albanskog igrača kada je napuštao teren.

Prekid je trajao više od 50 minuta, a u međuvremenu vođene su konsultacije između predstavnika dva nacionalna saveza i delegata UEFA o tome da li može da bude nastavljena. Konačna odluka je da meč neće biti nastavljen.

Susret je prekinut pri rezultatu 0:0.

FOTO TANJUG / ZORAN ZESTIC

AKTUELNO.BA

 

Komentari

Komentara