Usvojen Zakon kojim se Tuzla proglašava gradom

Rental Travel

Opštinsko vijeće Tuzla je na januarskoj sjednici 2007. godine na inicijativu Kluba vijećnika BOSS-a usvojilo Odluku o proglašenju Grada Tuzla – i trebalo je preko sedam godina kontinuirane političke borbe da bi se konačno proglasio Zakon o Gradu Tuzla, istakao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.

Reha Centar

Opstrukcije proglašenja Grada Tuzla bile su motivisane ucjenjivačkim rigidnim nacionalizmom da se Tuzla podijeli na nacionalne opštine, međutim – na nacionalističku vatru je uzvraćeno beskompromisnom borbom za očuvanje nepodijeljene i multinacionalne Tuzle, o čemu svjedoče i video zapisi sjednica tuzlanskog Vijeća.

tuzla grad

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović uputio je čestitke svim građanima Tuzle, kao i građanima Zenice, Bihaća i Širokog Brijega u povodu sticanja statusa grada, jer se uz adekvatno djelovanje izabranih zvaničnika može ostvariti izrazita finansijska i brojne druge koristi u cilju poboljšanja uslova života građana u odnosu na status opština.

mirnes ajanović

Vijećnici u svim opštinama koje mogu imati status grada dužni su aktivno djelovati,  kako bi se ukinula diskriminacija opština u Federaciji BiH u odnosu na brojne opštine u Republici Srpskoj koje su postale gradovi. Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović pozdravlja i usvajanje Prijedloga zakona o izdvajanju i usmjeravanju dijela prihoda predeća ostvarenih radom termoelektrana, što će omogućiti Tuzli, nakon četverogodišnje kampanje za usvajanje zakona – prihod od oko pet milion KM godišnje za unapređenje komunalne infrastrukture.

 

25.7.2014.                                                                                    Muamer Dedić, Press BOSS-a

 

AKTUELNO.BA

 

Komentari

Komentara