Uspostavljen Info pult za poduzetnike

Spread the love
Menprom

Na domeni „mrp.tk.gov.ba” i službeno je počeo sa radom Info pult za poduzetnike, a u okviru kojeg se nalazi sekcija Ministarstva razvoja i poduzetništva.

Reha Centar

Uspostavom Info pulta Ministarstvo razvoja i poduzetništva TK nastoji omogućiti adekvatnu, brzu, podršku i pomoć malim i srednjim preduzećima i obrtima sa područja Tuzlanskog kantona i općina Modriča i Odžak.

Ovaj web servis omogućava općinama da predstave komparativne prednosti za domaće i strane investitore. U okviru Info pulta dostupne su sve relavantne informacije o pokretanju ili razvoju poslovne aktivnosti, odnosno o mogućnostima investiranja u ciljnom području. Informacije o registraciji, izmjenama, prekidu poslovanja, informacije o mogućnostima finansiranja, baza poslovnih zona, baza pružaoca usluga, baza investicionih projekata, obavještenja, javni pozivi, informacije o poticajima, te kontakti relevantnih institucija samo su dio sadržaja Info pulta.

Također,  uspostavljen je i facebook profil Ministarstva razvoja poduzetništva  https://www.facebook.com/mrptkba/ koji sadržava informacije o radu i aktivnostima Ministarstva razvoja i poduzetništva, javne pozive, a sve u cilju kreiranja povoljnog poslovnog ambijenta za investitore i buduća ulaganja, te informisanje javnost

Odjeljenje za informisanje

Komentari

Komentara