Uspješna promocija “Novog mevluda” Mehe Hasanovića i novog CD-a hora “Safir”

Hor ilahija i kasida Safir predstavio se publici svojim prvijencom pod nazivom “Gospodaru” na kojem se nalazi osam ilahija a promovisan je i Novi mevlud autora Mehe ef.Hasanovića.

Kada u jednoj večeri spojite promociju Novog mevluda i novog izdanja ilahija i kasida hora Safir i sve to u mjesecu rođenja Poslanika Muhammeda a.s. onda možete sa sigurnošću reći da je ta publika koja je na promociju došla sa željom da nahrani dušu i napoji srce počašćena lijepim poklonom.

Upravo u takvom ozračju Hor ilahija i kasida Safir predstavio se publici svojim prvijencom pod nazivom “Gospodaru” na kojem se nalazi osam ilahija a promovisan je i Novi mevlud autora Mehe ef. Hasanovića.

– Radili smo gotovo tri godine na ovom CD-u i evo nakon toliko vremena mogu reći da smo uspjeli u našem nijetu da svu ljubav koju imamo prema ilahijama prenesemo na CD koji će opet nadam se biti svima od koristi. Hvala svima koji su nam pomogli da ovaj CD ugleda svjetlo dana posebno mojim džematlijama u Tupkovićima te svima onima koji su koliko trun dali svoj doprinos. Veliko hvala ovim divnim djevojkama članicama hora koje su imale strpljenja za moje nakane i hvala mojoj supruzi koja nas je sve ove godine podržavala i bila glavni logističar- kazao je na promociji CD-a Hfz. Bajro ef. Delić kreator i svojevrsni menadžer hora.

Izdavač je MIZ Živinice, aranžmane potpisuju Eniz Gabeljić i studio ” Digiton Banovići”, dok je grafičku obradu i dizajn CD-a radio Mehmed Mušanović.

Kada je riječ o Novom mevludu koji je promovisan večeras a čiji autor je Meho Hasanović, treba napomenuti da se radi o zaista posebno inspirisanom mevludu koji je često dok se čitao izazivao velike emocije u publici.

– Pred sobom imamo kratku knjigu koja svojim osnovnim i prevladavajućim tekstom sadrži mevlud, dok se u dodacima nalaze stihovi vezani za druge prilike kakve su ikrar dova, ali i pjesme koje su pogodne za svečanosti kakva je završna hatmenska dova i sl.- stoji u recenziji Novog mevluda koju potpisuje Meho ef. Hasanović.

Promocija novog CD-a hora Safir i Novog mevluda održana je u Bosanskom kulturnom centru Živinice a istim je prisustvovao veliki broj posjetitelja te gostiju iz javnog,  političkog i vjerskog života Živinica.

FOTO

R.T.

 

Komentari

Komentara