Uskoro nove linije sa aerodroma Tuzla

Menprom

Uskoro bi mogao biti  potpisan ugovor između Međunarodnog aerodroma Tuzla i kompanije Wizz Air. Ugovorom,  koji je danas dobio saglasnost Vlade TK, predviđeno je da aerodrom u Dubravama postane bazni aerodrom ove kompanije.

Reha Centar

Predviđene su također i dvije nove linije prema zemljama zapadne Evrope, a o kojim se destinacijama radi nismo uspjeli saznati.

U sjeni svih ovih dobrih vijesti je svakako još uvijek prisutna dilema i nejasnoća oko uprave aerodroma i direktora. Naime, još uvijek postoje sudski sporovi koji bi trebali konačno staviti tačku na “I”.

RIFET KARASALIHOVIĆ

 

Polovinom naredne, 2015. godine, avio kompanija Wizzair će na Međunarodnom aerodromu uspostaviti svoju baznu stanicu. Ovo je glavna odredba teksta ugovora na koji je Vlada Tuzlanskog kantona danas dala saglasnost, a koji će u narednom periodu potpisati predstavnici Aerodroma i avio kompanije Wizzair.

Uspostavljanje bazne stanice za građane  prije svega znači dodatne linije iz Tuzle prema novim destinacijama i nove usluge na Aerodromu, a s druge strane to znači i znatno veći obim poslova, nova radna mjesta, a u konačnici i kvalitetnije finansijsko poslovanje Aerodroma.

Nakon današnjeg davanja saglasnosti predstavnici Aerodroma će sa predstavnicima Wizzaira potpisati pomenuti Ugovor nakon čega će javnost biti detaljnije upoznata o svim benifitima koji iz tog ugovora proizilaze.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara