Upriličena prezentacija poduzetničkog duha preduzeća za zapošljavanje osoba sa invaliditetom

Spread the love
Rental Travel

U organizaciji Udruženja ratnih vojnih invalida Općine Ilidža, a pod pokroviteljstvom Saveza ratnih vojnih invalida Federacije BiH, na bazenima Termalne rivijere Ilidža upriličena je prezentacija mogućnosti i potencijala preduzeća za zapošljavanje osoba sa invaliditetom. Na ovom skupu prisustvovalo je preko 120 predstavnika pomenutih firmi sa prostora Federacije Bosne i Hercegovine koji su za ovu priliku upriličili i izložbu svojih proizvoda, kataloga, brošura, te ostalog promotivnog materijala. Veliki doprinos “Sajmu poduzetništva osoba sa invaliditetom”, dao je i Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, za ovu priliku priređena je i video prezentacija svih raspoloživih mogućnosti Fonda usmjerenih prema svim privrednim subjektima na prostoru Federacije BiH, a koji se direktno ili indirektno bave zapošljavanjem osoba sa invaliditetom.

Reha Centar

“Savez RVI FBiH ima izuzetno dobru saradnju sa Fondom preko kojeg je direktno putem privrednih društava za zapošljavanje osoba sa invaliditetom i onih koji to nisu, zaposleno na stotine naših saboraca. Niz je pogodnosti za firme koje zaposle osobe sa invaliditetom bile one ratne ili civilne, te ovu priliku koristim da se prije svega zahvalim Vladi Federacije BiH koja bezrezervno podržava rad  Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom, a zatim i menadžmentu Fonda na čelu sa direktorom Ahmetom Baljićem koji je slobodno mogu reći posljednjih godina  Fond učinio mjestom gdje osobe sa invaliditetom s procentom preko 60% imaju svoje utočište i potporu “- kazao je Esad Delić predsjednik Saveza RVI FBiH koji je još dodao da je danas počašćen domaćinstvom preko stotinu direktora, predstavnika kompanija za zapošljavanje osoba sa invaliditetom.

U svom kratkom obraćanju prisutnima direktor Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom Ahmet Baljić je kazao da je prezentacija poslovanja firmi učesnica sajma i njihovi poslovni rezultati samo jedan od dokaza da Fond ispunjava svoju misiju i opravdava nastojanja Vlade Federacija BiH da se na jedan kvalitetan i održiv način zaposli što veći broj osoba sa invaliditetom.

“Uradili smo na desetine prezentacija mogućnosti i potencijala Fonda za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba sa invaliditetom u svim gradovima Federacije BiH kako bi sve prednosti Fonda približili onima koji se bave zapošljavanjem osoba sa invaliditetom, od zakonskih rješenja, zapošljavanja i samozapošljavanja osoba sa invaliditetom. Ovaj današnji skup i predstavljanje svih firmi na jednom mjestu je dokaz da je Fond kao institucija dobrim dijelom uspio u svojoj misiji”- kazao je još direktor Ahmet Baljić.

Treba svakako napomenuti da je današnja prezentacija poslovnih aktivnosti preduzeća koja se bave zapošljavanjem osoba sa invaliditetom pokazala da se radi o jako ozbiljnim projektima  marljivim i vrijednim ljudima bez obzira na invaliditet koji imaju. Sa ovog skupa je još jednom upućen poziv svim osobama sa invaliditetom sa procentom invalidnosti preko šezdeset  posto da se obrate Fondu za svaki vid pomoći u postupku zapošljavanja i samozapošljavanja.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara