Upriličen prijem za advokata Ilije Jurišića Đorđa Dozeta

Spread the love
Rental Travel

Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, danas je, u prostorijama Gradske uprave, primio advokata Ilije Jurišića, Đorđa Dozeta i tom prilikom uručio mu prigodan poklon u znak zahvalnosti.

Reha Centar

„Nevinog čovjeka je najteže braniti. Najlakše je, iz advokatske pozicije, braniti onoga ko je kriv, a kada branite nevinog čovjeka, potrebno je i druge ubijediti da vaš klijent nije kriv, to je najveći problem, pa tako i u ovom predmetu. Mi smo se bavili odbranom Ilije Jurišića, jer je to osnovna postavka svakog branioca. A sva naša ubjeđenja su išla do granica interesa Ilije Jurišića u krivičnom postupku.

Sve ono što smo mi tražili, tj svi naši zahtjevi koje smo uputili prema Gradu Tuzla, bezrezervno su ispunjeni. Dobili smo svu moguću pomoć koju smo tražili. Dakle sve što smo predložili i tražili smo i dobili. Pored Grada Tuzla, Fondacije Istina, pravda, pomirenje pomagao nam je i gradonačelnik Jasmin Imamović kao osoba, a veliku pomoć smo imali i od Odsjeka krivične odbrane iz Sarajeva, sa kojima i inače imam jako dobru saradnju. Sve što smo tražili i dobili smo od gradonačelnika Imamovića“ – izjavio je danas advokat Đorđe Dozet.

ĐORĐE DOZET

U ime svih građana, riječi zahvalnosti izjavio je Gradonačelnik Tuzle, Jasmin Imamović, istakavši da je Đorđe Dozet u ovom procesu pokazao profesionalnost, izuzetno pravničko znanje i odličnu moć ubjeđivanja.

„Na kraju su, zajedno sa Ilijom i sa nama, pobijedile višegodišnja upornost, istina i pravda za Iliju Jurišića. Ja sam samo participirao u ime svih građana Tuzle, poštujući siguran sam i njihovu želju, da se advokatu Dozetu, zahvalim i čestitam na ovoj jako važnoj pobjedi. Ovo je važno za Tuzlu, za BiH, za obraz pravosuđa Srbije, pa možda čak i korak ka bržem pomirenju i vraćanju povjerenja između dviju država. Možda i nismo svjesni važnosti ovog događaja. Ilija Jurišić je nosio teški križ na svojim leđima u ime svih nas. Sada je jako važno da i porodice žrtava znaju istinu. Ova presuda je veliki doprinos istini i zato je smatramo istorijskom“ – izjavio je gradonačelnik Jasmin Imamović na današnjem prijemu.

ĐORĐE DOZET

Prijemu su prisustvovali članovi Komisije Gradskog vijeća za istinu o Tuzli 92-95 i predsjednik Fondacije Istina, pravda, pomirenje Sinan Alić.

Nakon prijema i susreta sa gradonačelnikom Imamovićem, Đorđe Dozet održao je predavanje studentima Pravnog fakulteta Univerziteta u Tuzli.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara