Upriličen bajramski prijem u GO SDA Tuzla

Rental Travel

Gradski odbor Stranke demokratske akcije Tuzla danas je u povodu Ramazanskog bajrama u prostorijama Stranke organizovao tradicionalni bajramski prijem čiji je domaćin bio predsjednik Povjereništva GO SDA Tuzla doc.dr.Salko Bukvarević.

Rental Travel

Prijemu su prisustvovali članovi porodica šehida i poginulih boraca, članovi Povjereništva, vijećnici SDA, Asocijacija žena, Asocijacija mladih, Asocijacija Fatma, predsjednici i članovi povjereništava mjesnih ogranaka, Savjeta mjesnih zajednica i Komisija Gradskog vijeća, te svi građani Tuzle koji su željeli da podijele radost Bajrama.

Predsjednik Povjereništva GO SDA Tuzla Salko Bukvarević je u ime GO SDA Tuzla i svoje ime uputio bajramsku čestitku.

“ Ovaj bajramski prijem je tradicija Stranke demokratske akcije u Tuzli. To je prilika za čestitanja i susrete, ne samo u krugu svojih porodica i familija, nego i za čestitanja i susrete sa našim komšijama i prijateljima, kako se u našoj domovini Bosni i Hercegovini stoljećima uobičavalo u ovakvim prilikama. Tako neka i ovaj Bajram doprinese učvršćivanju i oplemenjivanju porodičnih, prijateljskih i komšijskih veza i neka nas sve zajedno podsjeti na univerzalne i trajne poruke Bajrama o zajedništvu i međusobnom poštovanju. I ovu priliku želim iskoristiti da svim muslimanima čestitam Bajram, Bajram šerif mubarek olsun, da im zaželim puno sreće, zdravlja, uspjeha” – kazao je Bukvarević.

Tradicionalnom obilježavanju Bajrama u organizaciji GO SDA Tuzla prethodila su iftarska druženja članova Stranke u mjesnim ograncima tokom cijelog mjeseca Ramazana.

Odigran je i 21. bajramski turnir u malom nogometu, u organizaciji Povjereništva Asocijacije mladih GO SDA Tuzla koji nosi naziv Memorijal „ Šefik Azapagić Fiko“.

Press služba GO SDA Tuzla

aktuelno.ba

Komentari

Komentara