Uprava policije: Obavještenje za vozače

Rental Travel

Ministarstvo unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona je, na osnovu člana 76. Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH, dalo saglasnost Javnom komunalnom preduzeću Saobraćaj i komunikacije Tuzla, da obavlja premještanje nepropisno zaustavljenih i parkiranih vozila za koja policijski službenici Uprave policije MUP TK-a odrede da vozilo treba premjestiti iz razloga propisanih navedenim Zakonom.

Reha Centar

Naime, Zakonom o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH propisano je sljedeće: “Nadležno ovlašteno službeno lice će odrediti da se vozilo premjesti na drugo mjesto ako je zaustavljeno ili parkirano na mjestima iz članova 73. i 74. ovog Zakona (npr. vozilo parkirano u pješačkoj zoni, pješačkom prijelazu, na mjestu rezervisanom za vozila osoba s invaliditetom, na prugama i pružnim prijelazima, tunelima, ulazima u određene objekte i dr.), kao i u svim drugim slučajevima kada je zaustavljeno ili parkirano na mjestu na kojem ugrožava bezbjednost saobraćaja ili ometa normalno odvijanje saobraćaja.

Apelujemo na vozače da poštuju odredbe Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja te da svojim pozitivnim primjerom i odgovornim ponašanjem doprinesu opštem stanju sigurnosti saobraćaja na putevima Tuzlanskog kantona.

aktuelno.ba

Komentari

Komentara