Upaljen crveni meteoalarm za šire područje BiH

Spread the love
Rental Travel

Za područje sjeverne, sjeverozapadne i sjeveroistočne Bosne i Hercegovine aktiviran je crveni meteoalarm nakon što je jučer isto stanje proglašeno za južni dio zemlje.

Reha Centar

Narandžasto upozorenje važi za ostatak zemlje, a iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda Bosne i Hercegovine (FHMZ BiH) naglašavaju da se i danas očekuje pretežno sunčano vrijeme.

Tokom dana mjestimično će biti naoblake, puhat će slab vjetar istočnog i sjeveroistočnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka bit će između 16 i 22 stepena, na jugu zemlje do 25, a najviša dnevna temperatura će iznositi 34 do 40 stepeni. Na jugu i sjeveru zemlje do 42.  U Sarajevu sunčano vrijeme. Jutarnja temperatura oko 18, a najviša dnevna temperatura oko 36 stepeni.

Podsjećamo da je jučer najtopliji grad u BiH bio Mostar, gdje je živa na termometru pokazivala 50 stepeni celzija. Za razliku od građana, Federalni hidrometeorološki zavod objavio je da je u 15 sati u Mostaru izmjereno 39 stepeni.

Dodatno, ekstremno visoke temperature prethodnih dana koje su registrirane u Bosni i Hercegovini odnijele su i prvu ljudsku žrtvu, a riječ je o mladiću iz Sarajeva koji je preminuo tokom trčanja.

Radiosarajevo.ba

Komentari

Komentara